ANNONSERA HÄR

onsdag 17 oktober 2012

Morgonsamling

Nyss hemkommen efter att varit på morgonsamling i skolan.  Felicias avdelning sjöng sånger och alla var jätteduktiga, lika roligt att se varje gång!

Nu ska jag röja av här hemma och sen eventuellt ta tag i räkningshögen (den har blivit lite högre nu med tanke på all nätshopping ;) .

♥ Kram C ♥

2 kommentarer:

  1. Hej!Tack för din kommentar hos mig. Tänkte jag svarar här på dina frågor. Det objektivet du har betyder att du har en macrofunktion på den med närgräns 0,45 m. Det går att ta macrobilder med det objektivet, men närgränsen är inte så bra. Jag har 0.3 m på min. Sen har jag lärt mig att telezoom med macro funktion inte är äkta macro och inte tar lika skarpa bilder som de riktiga macroobjektiven. ´Vet inte vad du har för avbildningsskala 1:1 eller 1:2 är den vanligaste, jag har 1:1. Är du ny på foto rekommenderar jag att vänta ett tag med ett nytt macroobjektiv, det du har duger bra att börja med. När du sen känner att du vill utvecklas mer och lärt dig grunderna kan du gå vidare med ett nytt objektiv. Macroobjektiven är rätt dyra att köpa. Men det finns många billigare alternativ. Jag har en canon 100mm och den kostar runt 7000-8000kr ny. Alternativ till den är Sigma 105mm eller Tamron 90mm macroobjektiv som är lite billigare. Man får fina bilder med de objektiven också och många är nöjda med dem. Vad man rekommenderar beror på vad det är du söker, vad som är viktigt mm. Kopiorna har lite mer ljudliga fokuseringsmotor t ex och objektivet åker ut ur kameran när du fokuserar, medan canon inte gör det. Finns även kortare brännvidd en 100mm t ex 60mm, men då måste du närmare motivet du fotar också. Som sagt det finns massor av tänka på så svårt att bara säga på rakarm vad man rekommenderar. Kan tipsa om fotosidan.se där finns mycket bra recentioner av olika ägare till olika objektiv. Fråga om du undrar något mer så ska jag försöka hjälpa till, enklast är nog på mailen så slipper jag fylla hela kommentarsfältet :-)

    SvaraRadera
  2. Jätte stort tack för ditt svar!

    SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar!